Steun de Bibliotheek

De cultuursector heeft het niet makkelijk. Culturele instellingen krijgen regelmatig te maken met bezuinigingen. Ook Bibliotheek Rijssen-Holten heeft in de loop der jaren subsidie moeten inleveren. Gaat het je aan het hart dat er wordt bezuinigd op cultuur? Wil je iets extra's betekenen voor de Bibliotheek? Dat kan voordelig, omdat je met een gift aan een culturele instelling minder belasting hoeft te betalen over je inkomen. Je donatie is van harte welkom!

Belastingvoordeel dankzij ANBI-status

Bibliotheken zijn bij de Belastingdienst aangemerkt als 'Algemeen Nut Beogende Instellingen' (ANBI). Dat betekent dat het belastingtechnisch voordelig is om te doneren. Voor jou als donateur én voor ons als ontvanger: Particulieren kunnen hun gift 1,25 keer aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting. Doneer je bijvoorbeeld € 100, dan hoef je over € 125 van je inkomsten geen belasting te betalen. Bedrijven kunnen hun gift 1,5 keer aftrekken vennootschapsbelasting. Doneert je bedrijf bijvoorbeeld € 100, dan mag je € 150 aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. De Bibliotheek hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over de donatie. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marije Leferink (directeur-bestuurder), T 0548-513431,  . 

De Bibliotheek Rijssen-Holten staat geregistreerd als ANBI-instelling. Hier vind je de gegevens die hiervoor van belang zijn.

En verder: Jaarrekening, jaarverslag.